Šátkování v porodnici Mělník

Šátkování v porodnici Mělník

Dne 5.10.2016 proběhla v Mělnické porodnici historicky první akce v rámci Mezinárodního týdne nošení dětí.

S podporou vedení porodnice a nemocnice se mi povedlo uspořádat takovou menší akci v rámci každoročního Mezinárodního týdne nošení dětí a mám z toho velikou radost. Účast byla komornějšího charakteru, ale dopolední setkání s maminkami bylo moc příjemné.

Přišly ještě těhotné maminky, které si mohly vyzkoušet uvázat panenku do šátku nebo se dozvědět další informace o nošení či výběru šátku. Zúčastnila se i budoucí babička a tatínek, kteří si s nadšením vázání také zkusili. Na ukázku zde bylo pár různých šátků, nosítek i vzorníků a nechyběly ani letáčky od různých výrobců šátků či nosítek.
Všichni zúčastnění si také pak s vedoucí porodní asistentkou mohli prohlédnout prostory porodních sálů a oddělení a dozvěděly se spoustu zajímavého o tom, jak to v porodnici chodí a jak se zde miminka rodí.

Další skupinkou a hezkým zpestřením byly maminky s miminky – od novorozenců po devítiměsíční kojence. Některé maminky byly již zkušené „šátkařky“ a mohly tak ostatním ukázat své dovednosti, jiné si přišly vyzkoušet vázání poprvé a další zde hledaly radu či kontrolu s vlastním šátkem nebo nosítkem. Snažily jsme se všem poradit a pomoci a doufám, že jim jejich návštěva u nás pomohla získat větší jistotu a případně je i přesvědčila o tom, že nošení opravdu vede ke spokojenosti miminka i maminky a že mít volné obě ruce je k nezaplacení.

Děkuji všem za podporu, nemocnici za propagaci i občerstvení a maminkám za účast.

A doufám, že se podobné akce budou opakovat.

Lucka

 

14448968_1331997026840490_5717620149457053732_n

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *